Vastgoedinvesteringen voor u uitgelicht

HOOGBOUW GOOIT HOGE OGEN

Hoogbouw is weer hip. Maar ook een noodzakelijk antwoord op de verwachte bevolkingsaangroei in de steden. Onder impuls van Antwerps stadsbouwmeester Christian Rapp, zagen nieuwe stadsontwikkelingsprojecten het licht, waarin weer plaats is voor hoogbouw. Mits goed doordacht, leefbaar en duurzaam. Een combinatie die werkt en ook aantrekt. “Telkens we een hoogbouwproject lanceren, schiet ook de interesse van potentiële kopers de hoogte in”, zegt Kristof Schellekens, woordvoerder van Nieuw Zuid in Antwerpen, de duurzame stadssite die nu de laatste fase van z’n derde woontoren lanceert.

Wat maakt dit project bijzonder?

“De hoogte, in de eerste plaats. Het project telt 24 verdiepingen, waardoor je als bewoner niet alleen een spectaculair uitzicht hebt over de Schelde, het park en de stad, maar ook echt deel uitmaakt van de Antwerpse skyline, wat toch een unieke ervaring is. Verder is ook de architectuur bijzonder. DRDH Architects is er echt in geslaagd een project met karakter neer te zetten dat mijlenver staat van de anonieme hoogbouw van de jaren zeventig. Tot slot is ook de locatie een grote troef: pal in het hart van Nieuw Zuid, vlakbij het nieuwe Panamarenkoplein, tussen het park en de Schelde in, en op enkele stappen van het bruisende Zuid. Maar eens in je appartement merk je niets meer van de bruisende stadsbuzz. De rust die je ervaart op de hogere etages is echt een unieke gewaarwording.”

 

“ ZICHT heeft een sterke urban uitstraling, maar is ook kalm en sereen, met kleurschakeringen die veranderen met het licht en het weer, waardoor de toren haast deel uitmaakt van de lucht.”

Daniel Rosbottom, DRDH Architects

 

Zou je investeerders aanraden te investeren in de hoogte en waarom?

“Zeker, om verschillende redenen. Allereerst omwille van de toplocatie naast het populaire Zuid en de uitstekende bereikbaarheid vlakbij invalswegen en een ruim aanbod aan openbaar vervoer, dat in de toekomst nog uitgebreid zal worden. Investeren in een nieuwbouwproject biedt ook zekerheid dat je de eerste jaren niet voor grote onvoorziene kosten komt te staan en tien jaar garantie hebt dankzij de Wet Breyne. Ook voor huurders is het een zeer aantrekkelijke gedachte dat ze de eerste bewoners van een nagelnieuw appartement zijn. Bij ZICHT komt daar ook nog eens het unieke karakter van hoogbouwwonen bij. We merken telkens weer een grote vraag bij huurders naar de hogere verdiepingen. Blijkbaar gaat er toch een bijzondere aantrekkingskracht uit van de Schelde en het panorama over stad en park. Mensen zijn ook bereid om daar een iets hogere huurprijs voor neer te tellen.”

Is investeren in vastgoed überhaupt nog steeds een goed idee?

Sinds de uitbraak van de COVID 19-crisis maakt de beurs gekke sprongen, terwijl investeerders vooral nood hebben aan zekerheid. Dan is vastgoed een veiligere keuze. De geschiedenis leert dat vastgoed zelfs in wilde zeeën altijd een stabiele koers bleef varen. Uiteraard kreeg de sector een klap, toen in de eerste lockdown overal werven noodgedwongen werden stilgelegd, maar de interesse van potentiële kopers is bij ons toch steeds groot gebleven. Wel merken we een verschuiving in de verlanglijstjes. Buitenruimte en zicht op groen is belangrijker geworden. Twee criteria die op Nieuw Zuid altijd al bovenaan op de agenda stonden. Hier wordt ook future proof gebouwd: duurzaam en met oog voor de woonwensen van de volgende generaties, wat het toekomstige meerwaardepotentieel voor investeerders stevig verankert.”

Geïnteresseerd in dit project? Kijk op www.zicht-antwerpen.be voor alle info of bel 03 336 00 00.

Eigen verhuur- en beheerdienst voor investeerders.